2009-10-05
 22:08:24

Föreläsningen/Kursen

Hej!

Kom hem för en liten stund sen, och är på SUPERhumör! Måste berätta om föreläsningen/kursen, deras verksamhet & föreläsaren/kursledaren.

Föreläsningen/Kursen jag var på tillsammans med Susanne & hennes två kollegor hette Målmedvetet Lärarskap och föreläsaren/Kursledaren heter Igor Adoris.

Igor Ardoris har utvecklat det egna begreppet SjälFörsvar, en metod för fysisk och mental hälsa som en väg till framgång i livet. Genom systematisk, långsiktig och utprövad träning vill vi riva de fiktiva murar som står emellan de fysiska, mentala och emotionella sidorna hos individen.


Igor Ardoris är i botten förskolelärare/pedagog och utbildad Internationell Coach samt Mental Tränare vid Lars-Eric Uneståhls Skandinaviska Ledarhögskola. Igor är närmast känd för sin insats som idrottslärare i tittarsuccén Klass 9A på SVT. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen inom mental träning,coaching, kommunikation och stresshantering. Han är även författare till boken SjälFörsvar- Lycka och att Lyckas, ICA bokförlag.

Igors föreläsningar och kurser levereras intensivt, engagerat och tydligt. Sanningar och träffande budskap varvas med demonstrationer och praktiska tillämpningar.Om själva kursen jag var på ikväll:
Inom SjälFörsvar tar vi fasta på de gamla pedagogiska visdomsorden som säger att undervisning inte är lika med inlärning..

De flesta människor kan berätta för andra om ett ämne. Det är dock inte många som klarar av att verkligen engagera sig i elevernas inlärningsprocess. För detta krävs det att läraren i sitt arbete klarar av att identifiera och ta hänsyn till varje elevs personliga egenskaper och inlärningspreferenser.

Vem som helst kan undervisa elever som redan har ett genuint intresse för ett visst ämne, som har lätt att följa med i undervisningen och därför lär sig snabbt. Det är i mötena med de så kallade ”svaga” eleverna, dvs. elever som verkligen behöver hjälp och stöd som ens duglighet och kompetens som lärare avslöjas.

Förutsättning för framgångsrikt ledarskap är att ledaren visar prov på förmågan att leda sig själv genom svårigheter och utmaningar. Principerna i SjälFörsvar har sina rötter i Yoga och Kampkonster, där det är av största vikt att förbli lugn, samlad och balanserad även när vi inte har möjlighet att minska externa påfrestningar i våra liv. Genom träningen i SjälFörsvar kommer du att lära dig att använda dina negativa upplevelser och känslor som ett medel att öka din personliga mognad och din emotionella styrka.

Ungdomar är mästare på att genomskåda hyckleri!

Deras respekt för dig och deras vilja att ta till sig din undervisning är helt och hållet beroende av din trovärdighet som individ, din entusiasm och din inre trygghet.

Hoppas inte detta var fööör ointressant för er, jag njöt av min kväll. Den var verkligen super. Vi skratta så vi grät, vi fick rysningar, vi fick tankeställare och vi förstod. Jag är superglad. Hoppas ni får chans att gå på någon av hans kurser/föreläsningar! Det är en upplevelse. För er som vill veta ännu mer hittar info på sjalforsvar.se

Puss & godnatt!


Angelica

Den var jätte fin!! Fina bilder och kul med en sån nedräknings sak..=).

Där är lite ändringar som jag vill göra, ska bara komma på vad jag ska skriva. Hör av mig när jag har kommit på. Nej nu måste jag iväg till jobb. KramarPUBLICERAT: 2009-10-05, 22:24:46 | URL: http://rivjarnets.blogg.se/
Ämma

Var på den föreläsningen förra måndagen.. Sjukt bra.. Blev helt blown away :)KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: